Voor een gezin in Eindhoven mocht ik een interieurontwerp maken voor de woonkamer en keuken van hun mooie jaren ’30 woning.

Programma van eisen; meer sfeer en eenheid creëren. aantal te behouden meubelstukken, dressoir en eethoek. 

De gekozen kleuren en het moodboard zijn geïnspireerd op de kleuren uit het glas en loodwerk van hun woning en de fotocollectie van de bewoners. Het werd stoer zwart en beton met zacht roze accenten en een basis van natural whites and grey.

Er waren een aantal uitdagingen gezien de beperkte ruimte in de woonkamer en de behoefte om de eettafel met 8 zitplaatsen te handhaven. Tevens het houten dressoir met opbergmogelijkheden moest gehandhaaft worden.

Om meer ruimte te creëren heb ik een maatwerk eetkamer bank voorgesteld die tegen de muur geplaatst wordt. Zo plaats je een groot aantal zitplekken tegen de muur en biedt de maatbank ook extra opbergmogelijkheden. De radiator zal worden weggewerkt in de bank. Met juiste openingen verlies je hiermee geen warmte. Eén wand in de woonkamer zal mat zwart geverfd worden en het voorstel is om het houten dressoir daartegen te plaatsen en deze eveneens zwart te verven zo valt deze weg tegen de muur en kan dit dienen als tv meubel.
Een groot kleed in het zitgedeelte van Desso in zachte roze/ grijs tinten zal het geheel oplichten en sfeer geven.

De keuken was geheel wit, met een betonstuc op de achterwand en een roze tint op de schouw en het vervangen van de grepen in mat zwarte grepen volledig eigentijds en minder steriel geworden.

Kleurenplan

Voor een gezin in Eindhoven mocht ik een interieurontwerp maken voor de woonkamer en keuken van hun mooie jaren ’30 woning. Programma van eisen; meer sfeer en eenheid creëren. aantal te behouden meubelstukken, dressoir en eethoek.  De gekozen kleuren en het moodboard zijn geïnspireerd op de kleuren uit het glas en loodwerk van hun woning […]