IMM Cologne

Afgelopen week stond weer in het teken van de Interieur en design beurs in Keulen, IMM Cologne. Ik ging daar dit jaar voor het eerst naartoe! Samen met twee vriendinnen heb ik mijn route bepaald. Dat was nog best wel een lastig klusje want er waren maar liefst 11 hallen met meerdere verdiepingen gevuld met interieur en inspiratie. We selecteren 3 hallen en de Design Post en gaan voortvarend van start. We beginnen in de Design Post waar de Muuto stand mijn favoriet is. Prachtige Muuto Connect bank in een diep groene kleur met daarboven de Muuto Strand lampen.

Na de Design Post wordt het tijd voor de grote hallen. Wat opvalt is het vele glas, er zijn heel veel ronde glazen lampen maar ook tafels. De Classicon glazen tafel en bijzettafels zijn fantastisch mooi. De Pulpo stand verrast echt met schitterende nieuwe collectie glazen lampen en glazen tafels, werkelijk een lust voor het oog. De Oda is nog steeds eens van de mooiste met zijn mooie industrieel design.

Waar ik ontzettend blij van werd waren de kunstwerken van CC Tapis, zulke mooie wandtapijten, echte eye catchers. Ik had al eerder een tapijt van hen gezien op de VT Wonen beurs, daar werd namelijk de Eigen Huis en Interieur stand verfraaid met een wandtapijt van CC Tapis.

Op de Thonet stand waande ik mij echt even in een bistro in Frankrijk, geweldige stand met webbing wanden, wat mij meteen op het idee bracht om dit eens toe passen in een van mijn interieurontwerpen als een roomdivider, zo romantisch! Dit merk met zijn reeds 200 jarig bestaan en designs is echt prachtig en zo toepasbaar in ieder interieur, ook als je geen bistro uitstraling wil ;-). Waar ik mij ook op een andere plek waande was in Das Haus- Interiors on Stage, een huis wat ieder jaar ingericht mag worden door een ander design team. Dit jaar was dat MUT design uit Spanje en mediterraans was het zeker! Ik hou d’r van.

Verrassingen waren twee merken die ik zelf nog niet kende, of in ieder geval nog niet bewust had opgemerkt. WOUD, super strakke designs met prachtige buffetkasten, kapstokken en verlichting, check het even on the net zou ik zeggen. Tevens een verrassing vond ik String Furniture AB uit Zweden, super mooie modulaire systeem kasten in prachtige vergrijsde kleuren.

Zo dat was een korte rondleiding door de IMM Cologne from my perspective. Ik heb natuurlijk nog heel veel meer mooie merken gezien, deze zal ik nog delen in mijn stories op Instagram en een vast verhaaltje van maken. Het smaakt in ieder geval naar heel veel meer Internationale Interieur beurzen. Ik zeg op naar Salone del mobile in Milaan!