Inspiration is all over….

urban jungle room

….maar dan toch echt vooral buiten in de natuur! Natura Artis Magistra of wel Latijn voor ‘de natuur is de leermeesteres van de kunst en wetenschap’. En zo is dat! Ik vraag je; wat is er eigenlijk niet geïnspireerd of onttrokken uit de natuur? Vormgeving, materiaal en kleur, het is eigenlijk altijd wel weer terug te brengen naar iets uit de natuur. In ons interieur is de natuur reeds eeuwen verweven.

Neem de Tulip chair (1965) en Orange slice (1960) chair van Artifort die Pierre Paulin bijna 60 jaar geleden reeds ontwierp. Of de op een zwaan geïnspireerde stoel van Gerrit Rietveld uit 1942 eveneens van Artifort. Vandaag de dag zijn deze nog steeds een eyecatcher in menig interieur, bv. deze fantastisch Orange Slice chair in roze bij &SUUS.

Foto’s van Artifort en &SUUS.

tulip chair pierre paulin
orange slice chair
Zwaan stoel

Ook de meest fantastische kleuren en geweldige combinaties komen voor in de natuur. Van pimpelpaars tot fel geel naar de meest uiteenlopende kleuren groen…nou ja je snapt hem, eigenlijk alle kleuren zo’n beetje. Deze ijsvogel bv heeft echt een geweldig kleurenpalet, zo toe te passen in een interieur! En daar worden wij vrolijk van!

Foto van Pinterest, Tulip tafel en krukken van Eero Saarinen

kleurige vogel
eero saarinen

Ook de bossen en parken inspireren ontwerpers, ik spotte bijvoorbeeld deze glazen bossen, The Woods van StokkeAustad & Andreas Engesvik, te leuk toch?

glass woods
nordicvibes

Ik zou zeggen….get outside, get inspired and enjoy all the free beauty!