Binnenkijken bij Maike

Maike woont sinds kort samen met haar man en twee zoons in hartje Amsterdam. Zij woonden al eerder in dit huis, ruim 5 jaar geleden. Na 4 maanden verhuisden zij echter naar New York. En na dat jaar NY verhuisden zij voor 4 jaar naar Londen. Sinds een tijdje zijn ze weer terug in Amsterdam en hebben zij van hun huis eindelijk hun eigen thuis kunnen maken.

De benedenwoning heeft een mooie ruime woonkamer met originele en-suite deuren met glas-in-lood ramen. Er is een ruime woonkeuken met veel lichtinval door de grote raampartij en niet te vergeten een zeer ruime tuin, super fijn voor de jongens. De keuken is voor Maike ook het meest favoriete plekje in huis. Verder zijn er zijn twee slaapkamers en nog een klein speelkamertje.

Het interieur ademt een zeer prettige sfeer met fijne vergrijsde en softe kleuren. De  muren zijn geverfd in de kleur Loom van Histor wat een mooi contrast geeft met het vele houtwerk wat in RAL9016 is geverfd.

Het huis heeft veel persoonlijke elementen die Maike en haar man door de jaren heen verzameld hebben. Net voor hun vertrek naar Nederland kochten zij nog een prachtig kunststuk in een Londense galerie. Het werk met prachtige roze kleuren pronkt nu boven hun bank. Maike shopt voor haar interieur graag bij Anthroplogie, onder andere haar bank en de goudkleurige lamp boven de eettafel kocht zij daar. Voor woonaccessoires kunnen wij in Nederland ook shoppen bij Athropologie via de website.

Tekst loopt door onder de foto’s

Maike haalt haar inspiratie uit reizen en conceptstores waar ze altijd graag naar binnen gaat. Maike vindt het leuk om iets te kopen op een speciale plek omdat het dan ook meteen een fijne herinnering is daaraan. Maike vertelt: “Ons eerste meubelstuk hebben we tijdens een heel romantisch weekend in Antwerpen gekocht, op een dag dat het mega hard sneeuwde! We hebben dat kastje stapvoets in de auto mee naar Amsterdam gesleept! Het is het groene kastje dat nu bij de jongetjes op de kamer staat. Dat weekend vergeten we nu nooit meer.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Maike woont hier natuurlijk prachtig dat is duidelijk maar ze zegt wel “Uiteindelijk wil ik ooit een mooi gerenoveerd boerderijtje aan de Amstel!” Lacht ze. “Maar ik denk niet dat dat ooit gaat gebeuren, maar you never know!”

Bedankt voor het binnenkijken Maike!